Informatie vrijwilligers

Voor (aankomende) vrijwilligers 

Er is een reden waarom een hechte groep van vrijwilligers elke keer weer ‘op straat’ staan om evenementen in Huizen te ondersteunen:

 Het is leuk om te doen
– Je vervult een officiele, in de wet vastgelegde taak
– Je werkt samen met een leuk team van vrijwilligers
– Je kan altijd NEE zeggen als je iets anders te doen hebt
– Je help er je medemens mee
– Je verdient er (vaak) een kleinigheid mee

Help ons !

Help om de veiligheid van evenementen als de Avondvierdaagse, Triathlon, Huizerdag en vele andere leuke momenten te verhogen door je in te zetten als Verkeersregelaar ! We zullen je opleiden in theorie en praktijk, je loopt een stage, krijgt je uitrusting zoals portofoon en wettelijk verplichte kleding en krijgt bij veel evenementen nog een vergoeding ook.

Vergoeding als verkeersregelaar

Indien je bij een (semi)-commercieel evenement wordt ingezet, krijg je de wettelijke maximale vrijwilligersvergoeding en een kleine reiskostenvergoeding. Op dit moment (medio 2018) bedraagd de vrijwilligersvergoeding 4,50 EUR per uur voor personen van 23 jaar en ouder. Ben je ouder dan 16 (minimale leeftijd voor een verkeersregelaar) maar jonger dan 23, dan krijg je 2,50 EUR per uur.

Deze vrijwilligersvergoedingen zijn belastingvrij tot 150,00 EUR per maand (en 1.500,00 EUR per jaar, peildatum 2018). Ook indien u een bijstandsuitkering ontvangt kunt u de vrijwilligersvergoeding houden, dit echter tot een maximum van 96,00 EUR per maand (en 764,00 EUR per jaar). Indien u een ander soort uitkering krijgt gelden mogelijk andere regels hoewel de meeste instanties een regeling hebben voor vrijwilligers.

Regel het samen met ons !

Lijkt het je leuk en wil je meer informatie of je inschrijven, neem dan contact met ons op via info(at)stivehu(dot)nl !